یکی از انواع اسپیلت و سیستم های تهویه مطبوع، داکت اسپیلت است. استفاده از اسپلیت کانالی در تمام جهان بسیار رایج است. ساختار کلی این نوع کولر گازی مانند اسپیلت دیواری ، متشکل از دو واحد داخلی و خارجی است. این دو واحد با استفاده از لوله های مسی با هم ارتباط دارند.
فرآیند سرمایش و گرمایش در این اسپیلت از طریق هواساز انجام می شود. سیستم داکت اسپلیت برای ساختمان های مسی و اداری که دارای چندین اتاق هستند بسیار مناسب و کاربردی است.
زیرا می توان به جای نصب یک واحد اسپیلت در هر اتاق ، از یک هواساز مرکزی استفاده کرد و با استفاده از کانال کشی تمام واحدها را تهویه کرد. گرمایش در سیستم داکت اسپلیت بسیار قوی است و در آن رادیاتور حذف می گردد. استفاده از این اسپیلت، موجب صرفه جویی در مصرف گاز و بالا رفتن سرعت گرمایش نیز می شود.
یونیت داخلی در صورت فعال بودن یونیت خارجی ( کندانسور ) شامل اواپراتور با حضور مبرد با دمای پایین و فن هایی جهت پرتاب باد سرد می باشد. باد سرد ایجاد شده از طریق کانال و یا به صورت مستقیم به محیط انتقال یافته
و به صورت ریزشی منجر به خنک شدن محیط می شود و تهویه ی مطبوع را ایجاد می کند. همچنین استفاده از کانال مکش – عایقکاری – جانمایی دقیق میتواند کاهش مصرف برق داکت اسپلیت را به همراه داشته باشد.
سیستم گرمایش داکت اسپلیت به دو روش عمل می کند. روش اول استفاده از گرمایش برقی این دستگاه است که مانند حالت گرمایش کولر های گازی کمپرسور ( یونیت خارجی ) را درگیر کرده و بسیار گران تمام می شود. البته بسیاری از داکت اسپلیت های موجود در بازار ایران فقط حالت سرمایش داشته و امکان گرمایش برقی آن برداشته شده است.
اما روش دیگر و مرسوم آن در ایران جهت تامین هوای گرم محیط استفاده از کویل آب گرم می باشد. کویل آب گرم داکت اسپلیت در پشت و یا جلوی یونیت داخلی قرار می گیرد.
گرمای ناشی از آب گرم درون آن که توسط پکیج یا موتور خانه تامین شده است به وسیله ی فن های یونیت داخلی به محیط انتقال می یابد. همچنین قیمت کویل آب گرم داکت اسپلیت مبلغ ناچیزی است. هزینه مصرف برق داکت اسپلیت در زمستان نیز مبلغ ناچیزی است و تقریبا به صفرمیل می کند.
درباره این سایت